Despre noi | Contact
FC Voluntari | Despre noi
Academia de Fotbal Voluntari "Mircea Radulescu"
Realitatea zilelor noastre ne infatiseaza un oras Voluntari care are foarte multi copii si tineri, aproximativ 30% din totalul populatiei. Acestia sunt pasioanti de sport, in principal de fotbal. Primaria orasului, la initiativa domnului primar Costel Florentin Pandele si Consiliul Local au gandit un proiect de lunga durata, creand conditiile necesare tinerilor sa se antreneze in baze sportive moderne, sa joace organizat in echipe structurate pe ani de nastere.

Acest proiect, care a demarat in 2010, a inceput cu temelia, adica cu baze sportive, care astazi sunt realizate intr-o proportie insemnata, cu multiple posibilitati de extindere. Terenurile de fotbal, de dimensiuni regulamentare cu gazon natural si artificial, in numar de 3, li se vor adauga un stadion care va indeplini toate cerintele pentru a gazdui jocuri oficiale de Liga I. Pipera ofera deja doua terenuri cu gazon natural si artificial, construite dupa ultimele exigente in materie. Mini-terenurile cu nocturna din spatele Primariei cu anexele necesare (vestiare, dusuri) sunt puse la dispozitia copiilor, acolo unde se afla si sediul elegant al Academiei.

Academia de Fotbal Voluntari "Mircea Radulescu” cuprinde la sediul sau un secretariat, un birou pentru conducere, dar si o sala de sedinte cu 50 de locuri, pentru diverse intalniri.

In prezent exista aproximativ 300 de copii si juniori legitimati si impartiti pe echipe, plecand de la criteriul anului de nastere. Acestia sunt impartiti in 16 echipe. Datorita numarului mare de copii s-au constituit si grupe valorice la acelasi an de nastere. In cadrul Academiei activeaza un corp de antrenori care lucreaza intr-o maniera organizata, pe baza unor documente de planificare, cu drepturi si obligatii in cadrul unei conceptii unitare de selectie, pregatire si joc.

In acest moment, cu toata tineretea Academiei avem castiguri substantiale. Parintii din Voluntari, care au copii la Academie, au remarcat cu ocazia intalnirilor periodice progresele care s-au facut in toate planurile si privesc viitorul cu mare incredere. Deasemenea, trecerea in revista a echipelor Academiei de fotbal cu ocazia "Zilelor Orasului Voluntari” a constituit un real success. Proiectul este la inceput de drum. El a demarat ideile strategice recomandate de Primarie in planul fotbalului de masa, de baza. Incet, incet, cu pasi mici dar siguri, proiectul se va axa si spre performanta. Vizam si un calendar international ca si gazduirea unor turnee.

In viitor, fotbalisti valorosi, care sa atinga marea performanta, vor fi si din Voluntari, atat pentru echipele de seniori ale orasului si de ce nu pentru loturile nationale. Perspectiva parteneriatului dintre Voluntari si Gica Hagi, nimeni altul decat cel mai bun jucator roman al tuturor timpurilor, patronul "Viitorului” din Constanta si al Academiei cu acelasi nume, reprezinta o noutate extrem de valoroasa si onoranta. Realizarile lui Gica Hagi cu academia sa de fotbal, materializate prin numeroasele titluri obtinute in campionatele de juniori si lansarea la nivel de echipe nationale de juniori si tineret a multor talente, dar si in evolutiile echipei "Viitorul” in prima liga, sunt deja cunoscute.

"Ideea unui parteneriat pe termen lung cu Gica Hagi ne-a bucurat si onorat nespus. Il cunosc foarte bine pe Gica Hagi, personalitatea sa si ambitia atunci cand se apuca de un proiect il fac un profesionist de succes.

De-a lungul carierei am avut relatii de respect in diferitele ipostaze prin care am trecut si de respect au ramas. Dupa ani in care am avut diferite experiente in fotbal, trecand prin aproape tot ce poate trece un antrenor, de la inferior la superior, de la club la federatie, in tara sau in afara, de la echipe nationale la scoala de antrenori, m-am decis sa ma dedic copiilor.

"Intrarea’ mi-a facut-o domnul primar Costel Florentin Pandele, care mi-a propus sa contruiesc partea tehnica a aceastei Academii de Fotbal care sa imi poarte si numele. Ce pariu profesional mai atragator ar fi putut exista pentru mine? Am pornit la treaba, impreuna cu un grup de antrenori, entuziasti si competenti alaturi de alte cadre specializate. Semnalele ne spun ca numarul de 300 de copii va creste conform si strategiei Primariei. Ii primim pe toti. Portile valoroaselor noastre baze sportive sunt deschise.

Ne-am organizat si putem trece incet, incet si la calitate. Suntem departe de Academia lui Gica Hagi, dar nu departe de strategia cu care el a reusit. Ne-ar trebui un internat in care sa aducem 40-50 de talente din tara. Apoi putem spune ca ne indreptam si spre performanta.

Parintii sunt multumiti si ne sunt alaturi, ei impreuna cu scolile din Voluntari ne ajuta sa ii slefuim pe tineri, pentru a-i da societatii si fotbalului cat mai bine pregatiti.

De ani de zile, fotbalul nostru este criticat din punct de vedere al modului in care se munceste la copii si juniori si aceasta realitate m-a motivat atunci cand am acceptat sa ma implic in aceasta misiune. Academia de Fotbal din Voluntari "Mircea Radulescu” vrea sa isi aduca o mica contributie la redresarea activitatii de copii si junior din fotbalul romanesc.

De retinut, ca in Voluntari deja au inceput sa apara copii si din zonele vecine. Cat voi fi sanatos ma veti gasi la Voluntari.”


Mircea Radulescu, director tehnic